Politika uporabe piškotkov

Družba Extra Lux d.o.o. na svoji spletni strani uporablja piškotke zaradi zagotavljanja nemotenega delovanja spletne strani in druge namene opredeljene spodaj.

Upravljavec spletnih piškotkov

Z uporabo naše spletne strani soglašate z uporabo nujnih piškotkov. V primeru, da boste obiskali spletno stran www.extra-lux.si, bo upravljavec piškotkov družba:

Polni naziv Upravljavca

EXTRA LUX, proizvodno in trgovsko podjetje d.o.o., Ljubljana

sedež

Ljubljana, Brnčičeva ulica 17B, 1231 Ljubljana - Črnuče

davčna številka

SI 38725053

matična številka

5426189000

elektronski naslov

info@extra-lux.si

Spletna stran

www.extra-lux.si

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vašem nosilcu podatkov (računalniku, mobilni napravi) in v katerih so shranjene določene nastavitve ter podatki za izmenjavo s sistemom preko vašega brskalnika. Nekateri izmed piškotkov se po končani seji brskalnika, torej ko zaprete brskalnik, izbrišejo (t. i. začasni ali sejni piškotki). Ostali piškotki ostanejo na vaši končni napravi in nam omogočajo, da vaš brskalnik pri naslednjem obisku prepoznamo (trajni ali shranjeni piškotki).

Vrste piškotkov

Obstajajo štiri glavne vrste piškotkov:

  • Nujno potrebni piškotki: Ti piškotki so ključnega pomena, saj omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani.
  • Funkcionalni piškotki: Ti piškotki omogočajo, da si spletna stran zapomni vaše izbire (kot so vaše uporabniško ime, jezik ali regija, v kateri se nahajate) in vam nudi izboljšane in bolj osebne funkcije. Informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so lahko anonimizirane in ti piškotki ne morejo slediti vaši aktivnosti v brskalniku na drugih spletnih straneh.
  • Izvedbeni piškotki/analitični piškotki: Ti piškotki zbirajo informacije o tem, kako uporabljate našo spletno stran. Izvedbeni piškotki ne zbirajo informacij, ki vas identificirajo. Vse informacije, ki jih zberejo ti piškotki, so združene in zato anonimne. Pridobljene analitične informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani. Anonimizacija podatkov z rešitvijo Google Analytics omogoča, da na podlagi anonimnih podatkov ni mogoče povezati ali kakorkoli identificirati posameznega uporabnika. Z uporabo navedenih piškotkov prejmemo statistična poročila o obiskanosti in aktivnostih na naših spletnih straneh brez, da bi pridobili kakršne koli osebne podatke o uporabniku, saj je anonimnost uporabnika s to rešitvijo zagotovljena.
  • Ciljni piškotki ali oglaševalni piškotki tretjih oseb: Ti piškotki se uporabljajo za dostavo oglasov, ki so bolj pomembni za vas in vaše interese. Uporabljajo se tudi za omejevanje števila prikazov posameznega oglasa kot tudi za pomoč pri merjenju učinkovitosti oglaševalske kampanje. Zapomnijo si, da ste obiskali spletno stran in ta informacija je posredovana ostalim organizacijam, kot so oglaševalci.

Z uporabo spletnih strani se strinjate z uporabo nujnih piškotkov. Obvezni piškotki so nujni za delovanje spletnih strani in v njih ne hranimo vaših osebnih podatkov, ter omogočajo premikanje po spletni strani in uporabo funkcij spletne strani.

Prav tako na naši spletni strani uporabljamo tudi analitične piškotke. Vse pridobljene analitične informacije se uporabljajo le za izboljšanje delovanja spletne strani ter omogoča, da na podlagi anonimnih podatkov ni mogoče povezati ali kakorkoli identificirati posameznega uporabnika. Z uporabo navedenih piškotkov prejmemo statistična poročila o obiskanosti in aktivnostih na naših spletnih straneh brez, da bi pridobili kakršne koli osebne podatke o uporabniku.

Katere piškotke uporabljamo?

Na svojih spletnih straneh uporabljamo naslednje analitične piškotke:

Ime piškotka

Namen

Čas trajanja

Izvor

Vrsta

__cookiePolicy

S pomočjo tega piškotka si zapomnimo vašo izbiro glede nameščanja piškotkov. Podatki zbrani s pomočjo piškotka se ne delijo s tretjimi osebami.

1 leto

Extra Lux

Nujni

PHPSESSID

Piškotek omogoča shranjevanje sej.

1 ura

Extra Lux

Nujni

_gat

Piškotek servisa Google Analytics, ki je namenjen omejitvi zbiranja podatkov na zelo obiskanih straneh.

10 minut

Google Analytics

Analitični

_gid

Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani.

1 dan

Google Analytics

Analitični

_ga

Piškotki servisa Google Analytics, za analizo obiska naše spletne strani.

2 leti

Google Analytics

Analitični

Upravljanje piškotkov

Uporabo piškotkov določate sami. Piškotke lahko vedno odstranite ali sprejmete s klikom na polje »sprejmem« v obvestilu o uporabi piškotkov na spletni strani. Večina spletnih brskalnikov shrani piškotke samodejno. Delovanje spletnega brskalnika lahko spremenite v nastavitvah, tako da računalnik piškotke zavrne ali da prejmete opozorilo, preden se piškotek shrani. Namestitev piškotkov v brskalniku lahko tudi popolnoma preprečite za vse spletne strani, ki jih boste obiskali. Piškotke, ki so že shranjeni na vašem računalniku, lahko izbrišete.

Z izbrisom ali blokiranjem piškotkov, se lahko zgodi, da vse ali nekatere spletne strani, ki jih obiskujete (ali njihove funkcije), ne bodo delovale pravilno ali enako učinkovito. Če onemogočite določen piškotek, ali če izbrišete vse piškotke, vaše preference ne bodo shranjene in boste obvestilo o piškotkih prejeli vsakič, ko boste obiskali našo spletno stran.
Nastavitev nujnih piškotkov ne morete urejati. Nenujni piškotki pa se lahko shranijo le na podlagi vaše izrecne privolitve.
Navodila za omogočanje nastavitev v vašem brskalniku lahko najdete tukaj:

Piškotki Google Analytics

Google je zavezan zagotavljanju varnosti in zaščiti informacij, ki jih hrani v svojih računalniških sistemih, zato je v celotni organizaciji uvedena strategija večplastne zaščite.

V priporočilih za programsko opremo in priporočilih za zasebnost storitve Google Analytics je povzeto, kako skrbimo za zaščito vaših podatkov.

Pogoje uporabe si lahko preberete tukaj.
Za preprečitev nalaganja piškotkov Google Analytics si lahko prenesete datoteko za brskalnik: Vtičnik za preprečevanje nalaganja Google Analytics piškotkov

Google Analytics račun je nastavljen tako, da bodo vaši podatki izključeni iz vseh postopkov, ki niso specifično povezani z delovanjem in izboljševanjem storitve Google Analytics ali z varnostjo in integriteto podatkov.
Verzija: 1.0 z dne 9. 4. 2021

EXTRA LUX, proizvodno in trgovsko podjetje d.o.o., Ljubljana
Brnčičeva ulica 17B,
1231 Ljubljana - Črnuče

Vaše nastavitve za nameščanje piškotov

Z izbiro nastavitev spodaj lahko nadzirate, katere piškotke naša spletna stran namešča na vašo napravo:

Nujni piškotki so potrebni za ustrezno delovanje spletnega mesta. Nastavijo se samodejno ob vaši interakciji s tem spletnim mestom. Analitični piškotki so namenjeni zbiranju podatkov o uporabi spletnega mesta za izboljšanje uporabniške izkušnje in zmogljivosti.